• to homepage

SOS bestaat uit 6 bandleden. Zes zegt u? ABBA was toch maar met z'n vieren? Dat klopt inderdaad. Maar muzikaal als Bennie, Bjorn, Frida en Agneta zijn, zonder band lukte het zelfs hen niet om die fantastische ABBA sound neer te zetten. Wij hechten er aan om die sound en de kwaliteit van de ABBA songs geen geweld aan te doen. Daarom zijn wij een 6-mans formatie die alles live speelt en die samen met een eigen geluidstechnicus er alles aan doet om dat markante en herkenbare geluid voor jou te bewaren.

Marcelle250Marcelle is al heel wat jaren actief in de muziek. Niet in de minste plaats omdat het thuis met de paplepel ingegoten werd: Haar moeder was zangeres en heeft met zanggroep "The Revells" een album opgenomen met medewerking van Rogier van Otterloo en Ruud Jacobs. Vader speelde niet onverdienstelijk gitaar en ukelele en tijdens verscheidene activiteiten werd er gezongen en muziek gemaakt.

Op 19-jarige leeftijd is zij begonnen in Den Haag bij de goedlopende band Marabunta, waarmee ze meteen op de bühne gezet werd. Daarna volgden er meerdere bands: de conservatorium band The Royal Funk Academy, de band De Helden van 06-11 (nu nog bekend als De Helden), Glance, Madhouse Partyband en Stoot!

Ell2Bij Ellen stroomt de muziek al van jongs af aan door de aderen. Vader voormalig docent conservatorium slagwerk & musicus in het Noord Nederlands Orkest en moeder meervoudig kampioen accordeon. Samen met haar zus en ouders zetten zij menig familiefeest muzikaal op z'n kop. Ellen heeft zanglessen gevolgd bij Gina de Wit (bekend van o.a. Herman Brood, White Honey, nationaal songfestival, componist/tekstschrijver van Ruth Jacott etc.).

Net als velen heeft Ellen deelgenomen aan meerdere talentenjachten. En met succes! Bij o.a. de Friese Soundmix Award  behaalde Ellen een plek in de finale. Heel Nederland heeft haar in 2001 kunnen zien bij het RTL 4 programma "Henny Huisman Soundmixshow ".

IMG 0148

Bé is behalve gitarist en zanger ook samen met Jaap, de bassist, medeoprichter van SOS. Beiden maken vanaf het prille begin in 2011 deel uit van SOS ABBAcoverband. Hij is ook de nestor van de band en heeft daardoor als generatiegenoot de glorietijd van ABBA dan ook bewust meegemaakt. En of je nou voor of tegen ABBA was, om het enorme succes van deze Zweedse band kun je gewoonweg niet heen. De muziek blijkt ook nogal wat complexer in elkaar te steken dan je op het eerste gehoor zou vermoeden.

Jaap250In augustus 2011 werd Jaap gevraagd voor het – in eerste instantie – eenmalige Abba-project. Dat dit niet bij die ene keer kón blijven, bleek wel uit de reacties uit het publiek en het enthousiasme van de bandleden. Wát geweldig leuk om te doen en wát een leuke muziek!

Jaap kreeg op 17-jarige leeftijd voor het eerst een gitaar in zijn handen en was op slag verliefd. Als groot Beatles-fan leek het hem fantastisch om de liedjes van zijn favoriete kwartet luidkeels te kunnen blèren ondertussen zichzelf begeleidend op de gitaar. Of de buren er destijds ook zo blij mee waren….?

gertjan250

Muziek is Gertjan met de paplepel ingegoten. Zijn vader is een veelgevraagd jazzmuzikant en daardoor ontwikkelde Gertjan al op jonge leeftijd een grote belangstelling voor uiteenlopende muziekstijlen. Dat hij zich hierdoor ooit nog eens in een glitterpak zou gaan hijsen kon hij toen nog niet vermoeden…

Begonnen op trompet en klassiek slagwerk en later als drummer in een lokaal ensemble, kwam hij in zijn tienerjaren in zijn eerste bands terecht. Van rock tot top 100, van soul tot Nederpop: Gertjan heeft het allemaal gedaan. Een rode draad is de samenwerking met Jaap te noemen: deze twee vrienden hebben elkaar helemaal gevonden in ‘the groove’, en nu dus ook in het dragen van blokhakken.

TonnnnnZeven zware jaren natuurkunde studie krijgen hem er niet onder. Hij zal en moet muziek maken. Zijn woonkamer is dusdanig volgestopt met apparatuur, dat niet de geringste twijfel bestaat over waar hij zich het liefst mee bezighoudt. Dat bleek al op jeugdige leeftijd toen hij altijd heel vroeg opstond om in zijn eentje elektronisch orgel te spelen. Daarop zaten voetpedalen zodat je alles tegelijk kon doen: baslijn, akkoorden en melodie. Later kwam Ton op het conservatorium terecht, waar hij de richting elektronische compositie deed. Ton speelde regelmatig met andere mensen in het huiskamercircuit en kwam later in een band terecht, het blues-rock gezelschap Showdown waarmee de Harry Muskee award gewonnen werd.30 nov 2019
Asten
Noord Holland


06 dec 2019
Optie
Belgie


07 dec 2019
Oisterwijk08 dec 2019
Chillerz
Ede


27 dec 2019
Groothuis
Emmen


28 dec 2019
Indoor Festival
Bakkeveen


18 jan 2020
Eisenhütte
Augustfehn (DE)


01 feb 2020
Forum Theater
Sittard


08 feb 2020
Optie

SOS GOSSIP