• to homepage

Op 29 maart mochten wij voor de cliënten van Amstelkring Wijkzorg een optreden verzorgen. Een beetje spannend was dat wel, want de gemiddelde leeftijd lag wat hoger dan van de mensen die normaal een optreden van onze band bezoeken. Maar we hadden er zin in!

De zaal was in ieder geval enorm goed gevuld en de mensen leken er ook veel zin in te hebben.

Dat hebben we geweten! Vanaf het eerste moment zagen we blije gezichten en mensen die op hun stoel al lekker zaten mee te zingen. Aangezien er ook wat mensen slecht ter been waren, was niet iedereen in staat om op te staan en de dansvloer te betreden, maar al zittend kun je ook heel goed swingen, zo hebben wij gemerkt.

Mensen zongen de liedjes bijna woordelijk mee, er waren rijen die de armen in elkaar haakten en heen en weer gingen deinen. Toen wij met onze draadloze microfoons de zaal in liepen, werd onze Ellen meteen uitgenodigd voor een dansje door een charmante heer.

Soms is het applaus het grootste compliment, soms het enthousiasme waarop mensen zingen en dansen, maar soms kunnen complimenten uit een heel andere hoek komen..

Een meneer die graag met de zangeressen op de foto wilde, mensen die ontroerd waren vanwege de herkenbare liedjes, de complimenten die we tussendoor en naderhand mochten ontvangen, maar het allermooiste was toch deze: een dame van 99 (!!) die het betreurde dat ze niet meer in staat was om op de tafel te klimmen en te gaan dansen. (zie afbeelding hieronder!!!)

Heel veel dank aan het verzorgende personeel van Amstelkring Wijkzorg en aan de fantastische cliënten die er samen met ons een feest van hebben gemaakt! Fotoalbum


amstelring Facebook


Het water loopt bij de meeste mensen in de mond als ze het woord ‘cacao’ horen of lezen. Nou, bij de SOS-bandleden ook! En aangezien het vanuit het hoge noorden naar Helmond best een stevig eindje rijden is, moest er natuurlijk ook flink wat proviand mee. Met onze buiken gevuld met zoetigheid, kwamen we gemotiveerd aan bij de Cacaofabriek. We mochten spelen op een 70-er jaren feest. Toen we aankwamen hoorden we al dat de kaarten voor bijna 80% uitverkocht waren en dat er nog heel wat werd verwacht van de kaartverkoop aan de deur.

Die verwachtingen waren absoluut niet overdreven, wat een geweldig en groot publiek was er! Stiekem waren er al een aantal bandleden de zaal in gegaan toen de DJ draaide. De sfeer was in ieder geval super goed!

En toen was het tijd voor ons om het podium te betreden. Vanaf de eerste noot zong iedereen bijna letterlijk mee! Wat een geweldig publiek. Er stonden veel échte Abba-fans in de zaal en dat maakt het feest voor ons extra bijzonder. Wat is het toch iedere keer weer een feest om met deze band de mensen blij te mogen maken.

Dat wij als ABBA-band heel erg veelzijdig zijn, is gisteren weer gebleken. We staan niet alleen op theaterpodia, op de leukste festivals, op dorps- en stadsfeesten, we maken ook een feestje van een verjaardag maar...ook van een receptie!

Gisteren nam de burgemeester van Haarlemmermeer, Theo Weterings, afscheid van de gemeente. Deze geliefde burgemeester verdiende natuurlijk een mooi afscheid en aangezien hij enórm fan is van Abba -oprecht een grote fan, hij zingt álles mee, zo werd ons verzekerd- was het voor de organisatie niet meer dan logisch dat er muziek van Abba gespeeld moest worden op zijn afscheidsreceptie.

Zo gezegd, zo gedaan. Voor ons ook een nieuwe ervaring, want zoiets hadden we nog niet eerder gedaan. Er waren heel veel mensen die hun burgemeester een handje wilde schudden en van plan waren daarna op huis aan te gaan. Het naar huis gaan lukte echter niet zo goed, ze vonden onze band zó leuk dat menigeen bleef hangen tot het eind van ons optreden.

In één van onze pauzes kwam er zelfs een vrouw naar ons toe en zij vroeg: "Hebben jullie nou alles geplaybackt?" Dit is een mooi compliment, het geeft aan dat we klinken net zo als Abba zelf! Uiteraard spelen wij altijd alles live!!! Iedereen die wij hebben gesproken heeft genoten van ons optreden en daardoor was het voor ons natuurlijk ook super. We hebben zelfs de burgemeester op het laatst kunnen uitnodigen voor een dansje!

Zo zie je maar weer, Abba is universeel, overal geliefd en populair bij jong en oud. Bedankt voor deze leuke avond, lieve mensen van Hoofddorp! En meneer Weterings: veel succes in uw nieuwe gemeente en graag komen wij in uw nieuwe betrekking ook een feestje muzikaal opluisteren!

Bekijk de foto's

In 2016 hadden we al het geluk om op dit geweldige festival te mogen staan, dit jaar werden we weer verrast met het nieuws dat we aan de line-up van het Dodofestival waren toegevoegd. Wat hadden we er zin in!

Versterkt door 2 prachtige danseressen namen we een uur lang bezit van het podium en hebben, net zoals altijd alles gegeven wat in onze ABBA-harten leeft. Op het fantastische festival in Bakkeveen waren we niet in het minste gezelschap. Jelle B., Vangrail en Frans Bauer,  zomaar wat namen van bands en artiesten die het publiek in extase brachten.

Met een prachtig podium en een geweldige lichtshow en bovenal het fantastische publiek, dat alle liedjes enthousiast meezong,
(lees verder voor een link naar de foto's)

vessem 10Na ons memorabele optreden in De Vliegh in Zuidlaren konden we allemaal een paar uurtjes slapen. De wekker ging namelijk al weer vroeg: tijd om naar Vessem in Noord-Brabant af te reizen!

Met aardig wat koffie en andere lekkernijen stapten we vol enthousiasme onze auto's weer in. In Vessem werden we hartelijk ontvangen door de organisatie. Er was genoeg te eten en te drinken, we werden super goed verzorgd.

Het was prachtig weer, dus we dachten wel even dat de opkomst wellicht minder zou zijn dan aanvankelijk gedacht werd. Mensen zouden misschien dan toch liever in het zonnetje zitten. Maar daar was niks van te merken, wat een opkomst en wat een enthousiasme! Abba-fans zijn gewoon top!30 nov 2019
Asten
Noord Holland


06 dec 2019
Optie
Belgie


07 dec 2019
Oisterwijk08 dec 2019
Chillerz
Ede


27 dec 2019
Groothuis
Emmen


28 dec 2019
Indoor Festival
Bakkeveen


18 jan 2020
Eisenhütte
Augustfehn (DE)


01 feb 2020
Forum Theater
Sittard


08 feb 2020
Optie

SOS GOSSIP